Om mig

Jag har en civilingenjörsexamen i medieteknik från Linköpings tekniska högskola och är magister i journalistik vid Lunds universitet. I min magisteruppsats gör jag en studie över nyhetsvärderingens genomslag på vetenskapsjournalistiken inom dagspress, ladda ner den här om du är nyfiken.

Sedan våren 2008 jobbar jag heltid som frilansjournalist. Min huvudsakliga uppdragsgivare är Rapidus, en nyhetsbyrå i Malmö, grundad av DN:s förre chefredaktör Jan Wifstrand, som bevakar näringslivet i Öresundsregionen med fokus på IT, telekom och bioteknik. Rapidus har en ganska liten men väl insatt läseskara av entreprenörer, forskare, näringslivsfolk och makthavare i regionen och citeras flitigt i andra medier.

Bland övriga uppdragsgivare finns tidningen Naturvetare, Kemivärlden Biotech och LTH-nytt.

Jag skriver om allt inom det tekniska och naturvetenskapliga området men har specialkunskaper inom datorgrafik, visualisering, bildbehandling och bildanalys. Mitt examensarbete gjorde jag på det lilla forskningsbolaget Cognimatcics i Lund, där jag utvecklade ansiktsigenkänning för mobiltelefonkameror. Tekniken är nu patentsökt och rapporten finns här.